ORTODONTİ TEDAVİSİ PARMAK EMME ALIŞKANLIĞI

ORTODONTİ TEDAVİSİ PARMAK EMME ALIŞKANLIĞI

Parmak emme güdüsü bırakılması çok zor olabilen bir alışkanlıktır. Bu alışkanlık daimi dişler sürmeye başlayana kadar bırakılmalıdır. Bu kritik dönem gelmesine rağmen, parmak emme alışkanlığı bırakılmazsa, çene ve diş gelişimi açısından telafisi zor durumlarla karşı karşıya kalınabilir.

Çocuğun istemesine ailenin bütün çabalarına rağmen parmak emme alışkanlığının önüne geçilemediği durumlarla sıkça karşılaşılmakta ve bunun neticesinde çocukta ortodonti tedavisi ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Maalesef bu tip durumlarda uygulanacak olan ortodonti tedavisi basit tedaviler kategorisine girmemektedir.

Parmak emmeye bağlı diş ve iskelet yapıdaki bozukluklar, alışkanlığın şiddeti, süresi ve ne yaşa kadar devam ettiği ile doğrudan alakalıdır. Yukarıda da söylediğimiz gibi eşik dönem daimi dişlerin sürmeye başlamasıdır. Bu dönem birçok çocukta 6-7 yaş dönemidir. Süt keser dişler düştüğü halde parmak emme alışkanlığını bırakmamış çocuğun bir pedodontist (çocuk diş hekimi) ya da ortodonti uzmanı tarafından görülmesinde fayda vardır. Çocuğa sabit ya da hareketli alışkanlık kırıcı aygıt yapılıp bu alışkanlığa kesin çözüm bulmaya çalışılır.

Emme sırasında çocuğun hangi parmağını ağızına soktuğu, meydana gelebilecek ortodontik düzensizlik açısından önemlidir. Başparmak emen çoçuklarda üst çenede darlık ve açık kapanış dediğimiz, üst keserlerin alt keserleri yeterince örtmediği durum ortaya çıkmaktadır. Buna alt çene geriliği eşlik edebilmektedir. Sadece işaret parmağını emenlerde lokal üst damakta deformasyon, yan çapraz kapanış ve parmağın ağıza girdiği bölümde lokal açık kapanış görülebilirken, birden fazla parmak emenlerde darlık olmasa da açık kapanış ve alt çene geriliği görülebilmektedir.

En güzeli, böyle bir alışkanlık gelişmesinin önüne baştan geçmektir. Peki bebekte böyle bir güdü varsa ne yapabiliriz. Bu güdüyü tamamen engellemek yerine, yönlendirilmeye çalışılabilir. Bu konuda en büyük yardımcı “yalancı meme” lerdir. Bu ilk başta kulağa garip gelebilir. Yalancı meme de dişlerde bozukluğa yol açmaz mı? Evet açabilir ama parmak emmede olduğu gibi kritik eşik yaşı geçmesine rağmen emmeye devam edenlerde görülür. Yalancı memenin avantajı, kontrolün sizde olması. Belli bir yaşa gelen gelen çocuktan emziğini alıp bir daha vermeyerek kısa bir süre içinde bu alışkanlıktan vazgeçirebilirsiniz. Parmak emenlerde ise böyle kolay bir çözüm maalesef olamamaktadır. Onun için bebekte parmak emme alışkanlığı varsa onu mutlaka emzik emme alışkanlığına döndürmenizi tavsiye ederim. Bebek emziği istemeyip parmak emmekte ısrar ederse, hiç tavsiye edilmese de bir şekilde emziği çekici hale getirmek gerekebilir.

Your Questions

guest
64 Soru
Inline Feedbacks
View all comments
Mehmet Yıldız
Mehmet Yıldız

Parmak emme alışkanlığım var 24 yaşındayım hala bırakamadım.yüz yüze görüşemem, şuan memurum iş arkadaşlarından olabildiğince saklasamda gece bilinçsiz bir şekilde uyurken yapıyorum. bırakmak istiyorum diş yapım çok bozuk parmak alışkanlığı bıraktığım halde dişlerimi yaptıracağım görüntülü görüşerek ne yapmam gerektiğini söylerseniz iyi olur ücret havale yolunla gönderirim 

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Merhaba, bu durumda olan tek kişi değilsiniz. Toplum içinde yapılmadığı için etrafta görmesek de bu alışkanlığını erişkin yaşta bırakamamış bir çok kişi vardır. 0 212 352 07 97 den ya da 0 505 813 87 10’dan bizi arayın, ilk önce telefonda görüşelim, randevuyu ona göre ayarlarız.

Sezgin koç
Sezgin koç

Merhaba 3 yaşında bir kızım var sağ baş parmağını emiyor anne sütü hic icmedi neredeyse yaklaşık 2 yıldır emiyo parmağını emzik kullandıramadık ne yapmalıyız

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Merhaba, 3 yaş, herhangi bir müdahale için çok küçük yaş. Bir çok çocuk 6 yaş civarında parmak emme alışkanlığını bırakıyor. Değişecek ilk grup süt dişleri alt ve üst kesini yani ön dişler olacaktır. Süt dişleri düşüp, daimileri çıkmaya başladığı zaman hala emiyorsa, o zaman bir müdahale gerekli olabilir. Bu amaçla sabit ya da hareketli alışkanlık kırıcılar pedodontistler, yani çocuk diş hekimleri ve ortodontistler tarafından yaılmaktadır. 

Çağla cantürk
Çağla cantürk

Merhaba İbrahim bey oğlum kuzey 8 yaşında ve durmadan her fırsatta baş parmağını emiyor beş yaşına kadar yalancı emzik emdi onu biraktirmaya çalışırken bu sefer parmak başladı ve ne söylersen soyleyim bırakmadı dişleri çıkmadan altından dış patlıyor ağız yapısının kötüye doğru ilerlediğini bir meslektaşiniz söylemişti ve tedavi için sizden yardım almam gerektiğini söyledi 

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Parmak emme konuşunda, kritik yaşa gelmiş. Bir pedodontist, yani çocuk diş hekimi uzmanı, ya da ortodontist size yardımcı olacaktır. Bu amaçla alışkanlık kırıcı apareyler yapılmaktadır.

Demet sarpdağ
Demet sarpdağ

Merhabalar.. benim kızım 4 aylıkken emzik kullanmayı bir anda bıraktı ve parmak emmeye başladı. Fakat yalnızca uykuya geçiş esnasında ihtiyaç hissediyor, bir de uyku arkadaşı var olmazsa olmazı. Gece zaman zaman kontrol ediyorum eli ağzında olmadanda uyuyabiliyor. Ama geçiş için illaki elini ağzına götürüyor. 3 yaşına girecek yakında. Sizce bant yada acı oje gibi uygulamaları denemelimiyiz. Bu dönemde onu da cekindirmeden neden almaması gerektiğinide anlatıyorum ama daha fazla ne yapabilirim konusunda danışmak istedim.

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Merhaba, bahsettiğiniz önlemleri deneyebilirsiniz. Bazı çocuklarda işe yarayabiliyor. Dişleri bozması için toplam emme süresi çok önemli. Sadece uykuya geçerken emip bırakıyorsa, sorun teşkil etmez. Daimi dişler gelene kadar, parmak emmenin kalıcı bir ayn etkisi olmaz. Daimiler kesici dişler geldikten sonra hala bırakmamışsa, diş ve çene yapısına olumsuz etkisi olabilir.

Kübra Solmaz
Kübra Solmaz

merhaba 20 yaşımdayım ve parmak emme alışkanlığımdan yeni kurtuldum. 1 ay sonra ölçü verip diş teli taktıracağım. ön dişlerim ileride ve üst çenem ileride. sizce diş teli çenemin düzelmesine de yardımcı olur mu yoksa çok mu geç kaldım? 

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Merhaba, yapılacak olan diş teli tedavisi belirli bir ölçüde düzelme tabiki sağlayacaktır. Bu düzelme ile mevcut sorununuzu tamamen çözülebilir mi? Bunun cevabını verebilmek için mevcut sorunun boyutlarını bilmek gerekir. Ameliyat gerekecek bir boyutta bir bozukluksa, tabiki yüzde yüz düzelme olamayacaktır. Ne olursa olsun, mevcut durumu daha iyiye götürecektir.

Zeynep Örs
Zeynep Örs

Kizim 3 bucuk yasinda dogdugundan beri parmagini emiyor ne yapmam lazim 

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Bu yaşta yapacak fazla bir şey yoktur. Parmak emme yerine emziğe alıştırmak daha iyi olabilir. Kesici süt dişleri döküldüğü zaman emziği kesersiniz, diş yapısında da herhanagi bir olumsuzlukla karşılaşmamış olursunuz. Emziği istediğiniz zaman alabilirsiniz, ama parmak emme alışkanlığının bırakılması sizin elinizde olan bir şey değildir.

demet alıcı
demet alıcı

Merhaba 20 yaşındayım ve maalesef parmak emme alışkanlığımı bırakamıyorum ve dişlerimin hepsi çok ayrık ve üst damagim önde dişlerimde çok küçük ve tırtıklı nasıl bı tedavi uygulanması gerekiyor ve düzeltilebilir mi faaliyetini de öğrenebilir miyimmm 

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Merhaba, damak yapınızda, maalesef yapısal bir bozukluk gelişmiş olabilir. Alışkanlığı bırakmanız bile bir miktar doğal düzelme sağlayacaktır. Eğer gece istemsiz oluyorsa, bunun için aparey yapılabilir. Nasıl bir tedavi gerektiğine karar verebilmek için muayene olmanız gerekir. 

Melisa büşra özkök
Melisa büşra özkök

Merhaba 27 yasındayım ve geceleri bilincsiz bir sekilde parmak emıyorum artık bundan kurtulmak istiyorum tedavisi nedir yardımcı olabilir misiniz

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Merhaba, bu alışkanlığınızın nedeni psikolojik yönden araştırmalı. Ortodontik açıdan da, kişiye özel yapılan, gece kullanabileceğiniz, alışkanlık kırıcı bir aparey uygun olabilir. 

Seda Kayışşahin
Seda Kayışşahin

Merhabalar ben 24 yaşındayım küçük yaştan beri parmagımı emiyorum şuanda bırakamadım geceleri emiyorum diş kapama sorunu ve darlık var dişlerim aşırı küçük birde çenem içeri dogru sanki dişlerlm yokmuş gibi görünüyor bunun için önce ameliyat sonra tel mi yoksa tel sonra ameliyat mı lütfen yardımcı olun 

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Ortodontist-Cerrah birlikte çalışan bir ekip bulmalısınız. Öncelik ortodontik tedavi olur.

Gülay Özkan
Gülay Özkan

Merhaba ben 40 yaşındayım utanıyorum ama parmak emme alışkanlığım var ve üst damağım öne geldiği için görüntümde çok bozukluk var damağım eski yerine gelip görüntüm düzelir mi birde tedavinin maliyeti çok mu yüksek teşekkürler ederim

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Merhaba, parmak emme maalesef üst çenede bozukluğa neden alabiliyor. Burada yapılacak olan tedavinin şekli mevcut deformasyon ile alakalıdır. Bazı durumlarda, sadece tel tedavisi ile olması gerekene yakın bir hale getirilebiliyor. Eğer bozulma çok fazla ise tel tedavisi yetersiz kalabilir. Tel tedavisi fiyatlarını email ile gönderiyoruz.

Sümeyye seyhan 
Sümeyye seyhan 

Hocam Kızım 39 aylık Baş parmağını uykuya geçiş esnasında emiyor . Duygusal açıdan destek vererek oyun terapileri yapıyoruz . Ama bu süreçte baş parmağında ufak Nasır oldu ve üst damak düz gibi hafif peltevlik var gibi sizce bu durum kalıcı olur mu dişleri çok güzel görünüyor hiç çürük yok ama çok hafif öne çıkmış gibi onun duygusal yapısını düşünerek ani bırakma yapamıyoruz yada aparat kullanamıyoruz . Bize tavsiyeniz ne olur ? Sizce bu damak yapısı ve hafif peltevlik kalıcı olur mu yani damağı esas dişler çıktığında düzelir mi ? 

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Daimi dişeri çıkmadan önce bırakırsa, bir sıkıntı yaratmaz.

Eda nur kutuk
Eda nur kutuk

Merhaba 20 yaşındayım ve son 4 yıla yakındır dilimi emiyorum bunun için ortodonti ile mi görüşmem gerekli yoksa ortopedi ve travmatoloji ile mi

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Merhaba, dil emme nedeni daha çok stress, sıkıntı gibi durumlar ile alakalıdır. Bu durum dişlerinize ve çene yapınıza olumsuz etki yapabilir. Bu etkiyi önlemek için ortodontik aygıt yapılabilir. Bir ortodontist ile görüşmenizde fayda vardır.

Sena sevim
Sena sevim

Merhaba .18. Yaşındayım ve baş parmak emme alışkanlığım var . Damagim çok yukarida ve yuvarlak bir yapı oluşmuş bunun sebebi nedir ve ne yapmam gerekiyor

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Cevap  Sena sevim

Parmak emme alışkanlığınız, üst çenenize binen kuvvetlerde dengesizlik yarattığı için damak kubbeniz bu şekildedir. PArmak emmenize neden olan bilinçaltı durumunun aydınlatılması gerekir. Alışkanlık kırıcı apareyler ile daha fazla hasar oluşması engellenebilir. Bir ortodontik tedavi gerekli olabilir.

Yasemin kardaş
Yasemin kardaş

Merhaba kızım 8 yaşında geceleri baş parmağını emiyor bir türlü engel olamadık ne yapabiliriz

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Çözümü maalesef çok zor bir durum. Çoğu bir şekilde kendiliğinden bırakıyor. Şu aşamada sabit ya da hareketli alışkanlık kırıcı yapılabilir. Parmak emmenin neden olabileceği diş ve çene yapısındaki bozulmalara engel olmak için.

Ayça aytaş
Ayça aytaş

Merhabalar. 3 haftadır sabit çene genişletme aparatı kullaniyorum. Yaşım 27. İlk 10 gün her gün çevirdim. Daha sonrasında iki günde bir olacak şekilde devam ettim. Ön dişlerimin arası çok az açıldı. Fakat 3 gündür başım ağrıyor. Öyle şiddetli değil fakat yine de agriyor. Tam kapanma dönemi olduğu için doktoruma da maalesef ulaşamıyorum. Lütfen yardımcı olun. 

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Bir şekilde doktorunuza ulaşmanız gerekir. Çevirme işlemini bir noktada sonlandırmanız gerekiyor. Kontrolsüz bir şekilde olmamalı. Dişlerinizin arasının açılması normaldir. Baş ağrısı yapması da normal kabul edilebilir.

Güllü Arslan
Güllü Arslan

Merhaba 24 yaşımdayım. Parma emme alışkanlığımdan dolayı üst dişlerimin 3-4 tanesi öne doğru. tel tedavisi fiyatları hakkında bilgi alabilir miyim?

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Merhaba, email olarak 2030 diş teli fiyatlarını gönderiyoruz.

Beyza Arpa
Beyza Arpa

21 yaşındayım, parmağımı emmeyi bırakamıyorum. Üst damağımda darlık var ve ileride. Ameliyatla tek seferde düzelir mi yoksa ameliyat sonrası tel tedavisi gerekir mi? Alışkanlığımı bırakmazsam dişlerimin durumu daha da kötüye gider mi?

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Cevap  Beyza Arpa

Merhaba, muayene etmeden bir şey söylemek imkansız, ama tek başına ameliyat ile olamaz. Tel tedavisi gerekir. Alışkanlığı bırakmazsanız yavaş da olsa daha kötüye gitme ihtimali vardır.

Beyzanur yıldız
Beyzanur yıldız

Merhaba kızım baş parmağını emiyor ve 2 yaşında dii düzeyinde ve damakta şekil bozukluğunun olduğunu fark ettim damak hafif öne gelmiş ne yaptıysam bırkamıylr parmağını acaba 2 yaş için erken mi beklemeli miyim 

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Kızınızın yaşında parmak emme alışkanlığı normal kabul edilir. 2-4 yaş arasında büyük bir olasılıkla bırakacaktır. Süt dişleri düşüp daimileri çıkmaya başladığı dönemde, yani 6 yaşında hala bırakmamışsa, önlem almak gerekli olabilir.

adnan ardıç
adnan ardıç

Merhabalar hocam.. uzun zamandır dilim damağıma yapışık şekilde uyuyorum hatta her boşlukta dilim damağıma yapışıyor.. okadar vakumluyorumki diş etlerim sürekli kanıyor.. her gün sabah kan tükürüyorum. aşırı derecede ağız kokusu yapıyor bu durum.. acil olarak çözüm bulmam gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz ne yapmalıyım.. dişlerimi düzenli fırçalıyorum ağız temizliğimede dikkat ediyorum ama damak ve kanamanın önüne geçemedim maalesef

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Burada ağzınız açık mı kapalı mı uyuyorsunuz, önemli. Ağız açık uyumak, ağız kuruluğuna ve bahsettiğiniz, dişeti problemlerine neden olur. Ağız açık uyumak, burun solunumu yapmada sıkıntı olduğunu gösterir. Eğer böyle bir durum söz konusu değilse, üst çenenize yapılacak bir aparey ile dilinize uyguladığınız basıncı hafifletebilir. Diş eti problemleriniz için bir periodontolog, yani diş etleri uzmanı ile görüşmelisiniz.

Eda nur kutuk
Eda nur kutuk

Merhaba 20 yaşındayım ve son 4 yıla yakındır dilimi emiyorum bunun için ortodonti ile mi görüşmem gerekli yoksa ortopedi ve travmatoloji ile mi

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Merhaba, dil emme nedeni daha çok stress, sıkıntı gibi durumlar ile alakalıdır. Bu durum dişlerinize ve çene yapınıza olumsuz etki yapabilir. Bu etkiyi önlemek için ortodontik aygıt yapılabilir. Bir ortodontist ile görüşmenizde fayda vardır.

Sena sevim
Sena sevim

Merhaba .18. Yaşındayım ve baş parmak emme alışkanlığım var . Damagim çok yukarida ve yuvarlak bir yapı oluşmuş bunun sebebi nedir ve ne yapmam gerekiyor

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Cevap  Sena sevim

Parmak emme alışkanlığınız, üst çenenize binen kuvvetlerde dengesizlik yarattığı için damak kubbeniz bu şekildedir. PArmak emmenize neden olan bilinçaltı durumunun aydınlatılması gerekir. Alışkanlık kırıcı apareyler ile daha fazla hasar oluşması engellenebilir. Bir ortodontik tedavi gerekli olabilir.

Yasemin kardaş
Yasemin kardaş

Merhaba kızım 8 yaşında geceleri baş parmağını emiyor bir türlü engel olamadık ne yapabiliriz

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Çözümü maalesef çok zor bir durum. Çoğu bir şekilde kendiliğinden bırakıyor. Şu aşamada sabit ya da hareketli alışkanlık kırıcı yapılabilir. Parmak emmenin neden olabileceği diş ve çene yapısındaki bozulmalara engel olmak için.

Ayça aytaş
Ayça aytaş

Merhabalar. 3 haftadır sabit çene genişletme aparatı kullaniyorum. Yaşım 27. İlk 10 gün her gün çevirdim. Daha sonrasında iki günde bir olacak şekilde devam ettim. Ön dişlerimin arası çok az açıldı. Fakat 3 gündür başım ağrıyor. Öyle şiddetli değil fakat yine de agriyor. Tam kapanma dönemi olduğu için doktoruma da maalesef ulaşamıyorum. Lütfen yardımcı olun. 

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Bir şekilde doktorunuza ulaşmanız gerekir. Çevirme işlemini bir noktada sonlandırmanız gerekiyor. Kontrolsüz bir şekilde olmamalı. Dişlerinizin arasının açılması normaldir. Baş ağrısı yapması da normal kabul edilebilir.

İpek Karaca 
İpek Karaca 

Merhaba. 2 yaşında kızım var. Şimdiye kadar bıraktıramadık. Parmak emme önleyici baş parmağa takılan aparatlar olduğunu gördüm. Bunlar 2 yaş için uygun mu ve sonuç verir mi?

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Merhaba, açıkçası o yaş grubunda uygulanan alışkanlık kırıcılar hakkında konuya çok hakim değilim. Şunu söyleyebilirim, bu tüp aygıtlar her çocukta aynı sonucu maalesef vermiyor. Ancak deneyerek görebilirsiniz. Bunun yanında, o yaşta parmak emme alışkanlığı diş ve çene yapısına daha zarar vermez.

Tutku Kaplan 
Tutku Kaplan 

Ben 20 yaşımdayım malesef parmak emme alışkanlığım var ne yaptıysam bırakamıyorum daha önce 2 kez bıraktım ama tekrardan başladım malesef, ne yapmalıyım hangi uzmandan yardım almam gerekiyor ortadontist tedavisi olmadan da dişlerim ve çenem düzelebirmi

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Merhaba, alışkanlık kırıcı apareyler var. Bir ortodonti uzmanına yaptırabilirsiniz. Parmak emme alışkanlığının neden olduğu deformasyon sizin yaşınızda kendi kendine maalesef düzelmez.

YAŞAR GÜNEŞ
YAŞAR GÜNEŞ

Hocam benim çocuğum 4 yaşında parmak emme alışkanlığı var, ileride çıkacak proplemler için şimdiden önlem alıp bir operasyon gereklimidir?

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Ortodontik açıdan, o yaşta parmak emme alışkanlığı kalıcı bir düzensizlik yaratmaz. Süt dişleri düşüp, daimi dişleri çıkmaya başladığı zaman hala parmak emiyorsa, önlem almak gerekli olur.

Mediha ERİKLİ
Mediha ERİKLİ

İyi günler hocam…kizimin parmak emme gibi bir alışkanlığı var maalesef.Bebek iken emzik kullandi ve 7 yaşında emzigi birakti ama yerine parmak kullanmayı seçti ve ne yaptıysak engeleyemedik bu durumu… Tedavi ettirmek istiyoruz ama nerden nasıl başlayacağımızı bilmiyoruz.Cocuk diş hekimligine mi gitmeliyim yoksa ortadonti kliniğine mi

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Bir alışkanlık kırıcı aparey yapılabilir. Çocuk dişhekimi de olur, ortodonti uzmanı da.

FATMA AVCI 
FATMA AVCI 

Merhaba benim kızımda 16 yaşında parmak emiyor ağzı çok kötü oldu yardımcı olun

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Parmak emmeyi engellemek için bir takım sabit ya da hareketli aygıtlar yapılabilmektedir.

Selmanur Doğruer
Selmanur Doğruer

Merhaba kızım 13 yaşında parmak emme yüzünden çenesinde neredeyse 3cm kayıklık var ve dişleri bozuk düzeltile bilirmi ve hala parmak emiyor 

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Vakit geçirmeden, yani şu anda bulunduğu yaşta, kemikleri gelişirken, ortodontik tedavi görmeli. İleride sadece tel tedavisi ile çözülemeyip, ameliyat gerekebilir.

Meryem özalp
Meryem özalp

Merhaba ben 20 yaşındayım çocuklugumdan beri parmagimi emiyordum 9 yildir biraktim emmeyi ama on dislerim onde alt dislerim yamuk capraz dis teli taktirmayi dusunuyorum ama takdirdigimda ne kadar surer bide fiyatini ogrenebilirmiyim

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Ortalama maliyetler ile mesaj gönderiyoruz, fakat tam düzelme için tel tedavisi tek başına yeterli olmayabilir.

Mihriban yıldız
Mihriban yıldız

Doktor bey kızım 2 buçuk yaşında baş par parmağını ters bir şekilde emdiği için üstteki damagı sivri bir şekilde öne geldi diş yapısını bozdu çok kötü duruyor üst damak öne geldi ne yapıyorsam bırakmıyor ve damagı diş yapısı düzelir mi hep bu şekilde mi kalır tavşan gibi birde diş yapısını damagini bozdu ne yapmalıyım tavsiyeniz nedir 

Dr. Ibrahim Cem Ozkurt
Dr. Ibrahim Cem Ozkurt

Normal şartlarda, daimi dişler çıkmadan önce bu alışkanlığını bırakırsa, kalıcı bir zarar vermemiş olur.

Zeynep
Zeynep

Merhaba hocam
Ben belcikada yasiyorum 32 yasindayim ve hala parmak emiyorum malesef.burda arkadan disler cekilip 2 a3 yil dis teli takmam gerektigini soylediydiler.
Birakabilirim aslinda kendimi zorlasam ama dislerim geri duzelmiyecek nasil olsa diye birakmiyorumda ust damagim one dogru geliyor. Bu durumda diger yorumlara bakarken dis teli tedavisi yapiyormussunuz peki bunu nekadar sure kullanilmasi lazim? Bu yastan sonra telde takmak istemiyorum aslinda:( baska yontemler varmi? Keske ameliyatla 1 kerede duzelse normal olsa herkes gibi agh.
Iyi gunler tesekkurler cvp icin hocam